Logo van de brouwer van EIBER Bier uit Den Haag

Werfzeep


Werfzeep is een ambachtelijke biologische zeepziederij in Utrecht en dit doen ze al sinds 2009. De zepen worden dus nog met de handgemaakt en dit doen ze ook nog eens zonder synthetische toevoegingen, plastics, palmolie en dierlijke vetten. Wat ze wel gebruiken zijn plantaardige oliën en liefde. Een deel van de planten die gebruikt worden als ingrediënt worden zelfs in het Wickenburghse bos geplukt. Verder werkt Werfzeep ook met een vaste groep boeren en leveranciers die gecertificeerde biologische producten leveren.
www.werfzeep.nl

Logo van Versmaak. Ambachtelijke maker van siropen

Kaarsenmakerij Atelier de Loeff


Atelier de Loeff is een onderdeel van de Reinaerde, de zorginstelling in de Utrecht die zich richt op kinderen, jeugd en volwassenen. Reinaerde voorziet voor een brede doelgroep dagbesteding, ondersteuning en zorg op maat. In totaal telt Reinaerde ongeveer 350 locaties in de provincie Utrecht. Bij Atelier de Loeff worden onder andere bijzondere en handgemaakte kaarsen gemaakt door bijzondere mensen. De kaarsen worden met de hand gedompeld en door de professionele begeleiding is een goede kwaliteit gewaarborgd. Het atelier is trouwens al sinds 1997 gevestigd in het centrum van Utrecht aan de Loef Berchmakerstraat.
www.atelierdeloeff.nl


Logo van de brouwerij van Kompaan bier uit Den Haag

Maximus bier brouwerij


Dit is een jonge en ambitieuze brouwerij in Utrecht. Op hun koperen installatie wordt hier gebrouwen met stoom. Deze brouwinstallatie kun je ook zien vanuit het proeflokaal aan de Pratumplaats 2A. Maximus Brouwerij maakt bieren die ze zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn maar wel verrassend blijven bij iedere slok. Wij vinden het mooi dat deze brouwerij ook nog eens een leerbedrijf is. Hier wordt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ruimte geboden om zich te ontwikkelen in diverse werkzaamheden.
www.brouwerijmaximus.nl


Logo van de worstenmakers van Haagse Harde

Twisted Jam


Twisted Jams is in 2016 opgericht door Mirjam en Angela. Ze kenden elkaar al vanuit de Bakkerswinkel waar ze beide al verzot waren op horeca en eten. Twisted Jams is opgericht met de filosofie dat te veel groente en fruit wordt weggegooid. Of dat nu komt door ze te groot, te klein, te krom of zelfs gewoon te lelijk zijn. Daar moest een einde aan komen. Van de afgeschreven groenten en fruit wilden de dames verantwoorde jams maken. En zo ontstond Twisted Jams, maker van bijzonder jams en redder van afgekeurd groenten en fruit.
www.http://twistedjams.nl

De Koekfabriek

logo van Haagse Honing uit Den Haag

Iedereen vindt het prettig ergens bij te horen. Onderdeel te zijn van iets. Gezien te worden. Maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De Koekfabriek is opgericht om juist deze mensen te voorzien van een plek in de maatschappij. Het werk bij de Koekfabriek is zinvol en uitdagend. De koek, een product om trots op te zijn!
www.dekoekfabriek.com

Logo van de kaasspeciaalzaak van Ed Boele in de Fahrenheitstraat in Den Haag

Mesjokke Chocolade


De 4 vrienden Luc, Per Wouter en Jasper richtten in 2014 The Chocolate Explorers op, met als inzet om veel meer mensen inzicht te bieden in de wereld van cacao, zowel in smaak als in handel en de productie ervan. Ze noemen zich makers van de bean-to-bar Mesjokke chocolade repen. En hiermee kwam een gemeenschappelijke jongensdroom uit. Het maken van een verantwoord, ongehoord lekkere chocolade en dat op een transparante manier. Na veel reizen, proeven, ontmoetingen en testen ontwikkelden de heren de basis van hun merk. En door de samenwerking van deze chef-kok, huisarts, antropoloog en kunsthistoricus is dus deze (h)eerlijke chocola ontstaan. Dat is behoorlijk Mesjokke toch!
www.choxplore.nl


Logo van Bakkerij Hessing. Bekend van de Haagse Kakker

De Kaasfabriek


Erik van Dam is oprichter van de Kaasfabriek. En dan kon eigenlijk ook niet missen. Zelf opgegroeid tussen de kazen omdat zijn vader bij Waayer de Kaasboer werkte en Erik dus van jongs af aan veel mee kreeg over kaas. In 2009 is hij gestart met De Kaasfabriek waarmee hij de typische en herkenbare Oude Gracht kaas maakt.
www.dekaasfabriek.nl


Logo van Destilleerderij Van Kleef uit de Lange Beestenmarkt in Den Haag

De Leckere


Al vanaf 1997 worden er in de moderne brouwerij van De Leckere met passie, karakteristiek, onderscheidende en vooral leckere bieren gemaakt. De brouwerij staat in De Meern en hier worden uitsluitend biologische bieren gebrouwen. Dat was bij oprichting het voornaamste uitgangspunt en zo wordt dat tegenwoordig nog steeds gedaan. De brouwers van Brouwerij De Leckere doet er alles aan om hun bieren iets extra’s te geven. Hier wordt bier gebrouwen met een eigenzinnige smaak voor de hedendaagse genieter.
http://www.deleckere.nl


Logo van Meneer Chocola uit de Keizerstraat in Scheveningen

Lucas van Hapert


Grafisch ontwerper en illustrator Lucas van Hapert. Tijdens zijn studie raakte hij nieuwsgierig naar de technieck van zeefdrukken en begon te experimenteren. Na een stage in Eindhoven, toen het bedrijf waarvoor hij werkte ging verhuizen, kon hij de apparatuur overnemen van dat bedrijf en zo kan Lucas tegenwoordig alles in zijn eigen atelier aan Wolvenplein printen. Hij heeft een serie van Utrechtse stadsgezichten gemaakt met daarop kenmerkende gebouwen en locaties in de stad.
www.lucasvanhapert.nl