Maatschappelijk verantwoorde kerstpakketten

Koop je een Utrechts Pakketje, dan steun je automatisch lokale Utrechtse ondernemers. Het geld gaat naar hen toe en niet naar de Unilevers van deze wereld. Dat voelt toch lekkerder, zeker met kerst. Daarnaast doen wij bij Utrechtse Pakketjes graag iets terug voor de maatschappij. Vaak wordt het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen genoemd, of Social Return. Hoe dan ook, we werken met verschillende sociale bedrijven samen om onze pakketten samen te stellen.

Sociale producten

In onze pakketten verwerken wij elk jaar weer producten van bedrijven met een sociale inslag. Zo worden de ambachtelijke kaarsen die wij in de pakketten gebruiken, gemaakt in de kaarsenmakerij Atelier de Loeff van de zorginstelling Reinaerde. Verder werken we ook samen met de Koekfabriek die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de lekkerste koeken laten bakken.

Sociale werkplaats

Wij werken voor het inpakken van de pakketjes samen met de sociale werkplaats van de Haeghe Groep. Naast het inpakken van de kerstpakketten, worden ook de ambachtelijke kaarsen gemaakt in de kaarsenmakerij Atelier de Loeff van de zorginstelling Reinaerde. De Haeghe Groep en Reinaerde en de Koekfabriek verbinden mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben met bedrijven en/of overheden in de regio.

Geen verspilling

Wij werken bij Utrechtse Pakketjes uitsluitend op bestelling. Hierdoor hoeven we geen spullen weg te gooien doordat ze bijvoorbeeld niet gebruikt of verkocht worden. Wij bestellen bij onze leveranciers, als jouw bestelling bij ons binnen is. Daarna gaan we aan de slag om jouw pakketten samen te stellen en bij je af te leveren. Op deze manier blijft er vrijwel niets over.