Over Utrechste Pakketjes

Het idee voor een lokaal kerstpakket ontstond in 2014 uit onvrede over het aanbod kerstpakketten op de markt; Ongeïnspireerde dozen met kipragout uit blik, muffe soepstengels en fabriekscrackers. Goedkope troep van een onbekend Duits merk dat uiteindelijk achter in de voorraadkast beland. Dat moest anders.

We zijn op zoek gegaan naar echt toffe producten van lokale Utrechtse ondernemers. Natuurlijk konden we niet om bierbrouwers Maximus en De Leckere heen, maar ook jam van Twisted Jam, Werfzeep en chocola van Mesjokke verdienen jouw aandacht. Producten die ambachtelijk worden gemaakt door ondernemers die passie hebben voor wat ze doen.

Als je een Utrechts Pakketje koopt, gaat jouw geld dus niet naar een onbekende multinational, maar naar ondernemers uit jouw stad, dat past ook wel bij de kerstgedachte vinden wij. Maar wij vonden dat nog niet genoeg, daarom laten we alle Utrechtse Pakketjes inpakken door ons inpakteam bij de sociale werkplaats.

Ontzettend leuk natuurlijk, dus waarom alleen in Utrecht? We maken sinds 2017 ook lokale kerstpakketten in Rotterdam, Amsterdam en sinds 2014 in Den Haag, want wij vinden dat iedereen een tof kerstpakket uit eigen stad moet kunnen krijgen. Samen met jou krijgen we die suffe ongeïnspireerde kerstpakketten wel de wereld uit.

Help je mee?

Emile & Jarno